Ledigt jobb – arkivarie


Vill du arbeta med arkiv från arbetarrörelsens organisationer? 

SÖK JOBBET SENAST: 21 januari 2018

ANSTÄLLNINGSFORM: Heltid, 3 – 6 månader

LÖN: Fast månads- vecko- eller timlön

ANSÖKAN: Skicka din ansökan via mejl till: magnus.ahrgren@arbark.se

Om dig

Du har akademiskt examen inom humaniora eller samhällsvetenskap och minst 60 poäng arkivvetenskap (40 p enligt gamla systemet). Din it-vana är god, du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att tjänstgöra hos organisationer som lämnar arkiv till oss, i Stockholms län. Arbetsuppgifterna består av rådgivning, ta fram styrdokument samt ordna och förteckna arkiv m.m. i samråd med Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek.

Övrigt

Lön

Tjänsten är ett samarbete mellan Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek och ABF. Visstidsanställning ca 3,5 månader, med goda möjligheter till förlängning.
Fast lön på 30 000 kr/månad. Tillträde snarast.

Arbetsplats

Ospecificerad arbetsort

Om oss

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek är en fristående stiftelse som dokumenterar, bevarar och tillgängliggör material från arbetarrörelsen och andra sociala rörelser. Våra samlingar består av arkivhandlingar och ett omfattande vetenskapligt specialbibliotek. Här finns en stor foto- och affischsamling samt ljud- och bildsamling. Vi bedriver forskningsfrämjande verksamhet, ger ut publikationer och samarbetar med flera forsknings- och kulturarvsinstitutioner. Omkring 20 personer arbetar i våra lokaler i Flemingsberg, inte långt från Södertörns högskola.

Kontaktpersoner

Mikael Eivergård, Institutionschef
mikael.eivergard@[a]arbark.se
08-412 39 01

Magnus Åhrgren, Avdelningschef
magnus.ahrgren[a]arbark.se
08-412 39 10

Fackliga kontaktpersoner

Erik Andersson, Arkivarie Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek
erik.andersson[a]arbark.se
08-412 39 24

Cecilia Öberg, (ABF)
cecilia.oberg[a]abf.se
08-613 50 00