Ledig tjänst – bibliotekarie


Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek söker en bibliotekarie

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek är en fristående stiftelse som dokumenterar, bevarar och tillgängliggör material från arbetarrörelsen och andra sociala rörelser. Våra samlingar består av arkivhandlingar och ett omfattande vetenskapligt specialbibliotek. Här finns en stor foto- och affischsamling samt ljud- och bildsamling. Vi bedriver forskningsfrämjande verksamhet, ger ut publikationer och samarbetar med flera forsknings- och kulturarvsinstitutioner. Omkring 20 personer arbetar i våra lokaler i Flemingsberg, inte långt från Södertörns högskola.

Biblioteket är ett vetenskapligt specialbibliotek som är av bred samhällsvetenskaplig karaktär med fokus på den nationella och internationella arbetarrörelsens historia, teori och organisationer.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av katalogisering (Libris/Micromarc), tidskriftshantering, att medverka i utvecklingen av digitala och IT-baserade biblioteksfrågor och generell biblioteksutveckling. I arbetsuppgifterna ingår tjänstgöring i vår forskarexpedition samt allmänna biblioteksgöromål.

Tillsvidareanställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Utbildning, kompetens och erfarenhet

Vi söker dig med magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Erfarenheter av utvecklingsarbete är meriterande. Du har goda kunskaper om sociala och politiska rörelsers historia, är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande, serviceinriktad och är van att både samarbeta och att arbeta självständigt. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt, är initiativrik och utvecklingsorienterad.

Tillträde i september 2018 eller enligt överenskommelse.

Är du intresserad och vill veta mer?

Kontakta biblioteksansvarige Hans Larsson tfn 08-412 39 21 eller avdelningschef Magnus Åhrgren tfn 08-412 39 10.

Facklig kontaktperson är arkivarie Erik Andersson, ordf. i Handels fackklubb, tfn 08-412 39 24.

Välkommen med din ansökan – personligt brev och CV – som skickas till hans.larsson[a]arbark.se senast den 7 maj 2018.

Annonsen ligger även på Platsbanken.