Sch, säg inget! Vi smygöppnar nya webbplatsen


Ny webbplats, ny informationsstruktur, nya finesser. Allt är inte klart men det viktigaste är på plats. Titta in med jämna mellanrum, för det händer mycket här framöver.

Innehåll från den gamla webbplatsen förs fortlöpande över. En del hamnar under bekanta kategorier, som t.ex. ”Boktips” och ”Ur våra samlingar”, medan annat innehåll sprids ut på andra sidor i den nya strukturen.

Tillhörande bilder kommer senare. Artiklar och inlägg från den gamla webbplatsen får sina ursprungliga publiceringsdatum.

Ytterligare annat är helt nytt, till exempel artikelkategorierna ”Så här arbetar vi” och ”Tre frågor”.

För dig som användare och besökare

betyder den nya webbplatsen bättre möjligheter att ta del av våra samlingar och service. Det blir enklare att bevaka vad som är på gång hos oss. Du kan i mycket högre grad förbereda dig inför ett besök hos oss, oavsett om du bara tänkt titta in eller om du ska fördjupa dig i studier av historiskt material.

Vi som medarbetare

på en bevarandeinstitution med uppgift att tillgängliggöra källmaterial och främja forskning får ett bättre arbetsverktyg. Fler av oss kan engageras i publiceringen på webben, med snabbare uppdateringar, mer innehåll och bredare kunskaper.

Allt fungerar inte direkt

Under en övergångsperiod får du stå ut med att du kanske inte hittar allt. Vissa länkar kanske inte fungerar: några pekar fel, andra finns där utan att leda någonstans. Efterhand kommer

  • RSS-flöden,
  • kommentarsmöjlighet,
  • videoguider,
  • ljud,
  • och annat.

Det är redan nu enklare att navigera, testa

Gamla webbplatsen finns kvar ”bakom kulisserna”

En tid framöver finns den gamla webbplatsen kvar parallellt med den nya. Du når den via adressen: