Flytt och återinvigning av de nya lokalerna


Snart slås portarna upp till våra nya lokaler

Efter ett händelserikt år med flytt och omstruktureringar av magasin och magasinsbestånd börjar det nu närma sig att åter öppna upp forskarexpeditionen. Vi kan nu meddela adress såväl som datum när vi öppnar upp igen för låntagare och för vårt invigningsfirande.

För att officiellt fira att vi åter öppnar har vi valt datumet den 10:e november. Vi slår då upp dörrarna för allmänheten samt gamla och nya låntagare. Passande nog infaller Arkivens dag den 10:e november, en dag som traditionellt sett firas och infaller andra lördagen i november. En dag som kommit att innebära att arkiv runt om i landet öppnar dörrarna och bjuder på olika aktiviteter. Årets tema är framtiden, något vi valt att anamma även till vårt invigningsfirande.

Arbetarrörelsen minnet och framtid – invigning den 10:e november

Den 10 november återinviger vi efter flytten till nya lokaler i Flemingsberg. Vi räknar med att erbjuda ett smörgåsbord av samtal, visningar, musik och uppläsningar från lunch till middag. Programmet är inte färdigt ännu, men klart är att Stefan Löfven, partiordförande (s) förrättar själva invigningen och att temat för dagen kommer att vara ”Arbetarrörelsen minnet och framtiden”. Vi återkommer med mera information när programmet har tagit fastare form. Vi kommer att under lördagen bjuda på såväl samtal som underhållning. I och med att det är arkivens dag, kommer det även att vara möjligt att boka visningar och guidade turer i de nya magasinslokalerna där magasinerat biblioteksmaterial ryms med arkivmaterial.

Fullständigt program kommer inom kort.

Forskarexpeditionen åter öppen från och med den 13:e november

Efter invigningshelgen kommer vi att från och med tisdagen den13:e slå upp portarna med full service. Från detta datum kan du därför låna båda biblioteks- och arkivmaterial. En betydande del av biblioteksmaterialet kommer dessutom att stå framme i vår ljusgård. Se våra öppettider.

Adress och kontakt

Under flyttdatumen 3-7:e september flyttar vi även våra servrar. Ett visst avbrott av våra nättjänster och kataloger är därför att vänta.

Vår nya adress kommer att bli Elektronvägen 2, 141 49 HUDDINGE. 8 minuters promenad från Flemingsbergs station.

Se även våra kontaktuppgifter för hur du kan kontakta oss .

Se hur du du kan besöka oss med rekommenderade färdvägar och kommunikationer.