Vi söker en kommunikatör


Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek söker en kommunikatör

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek är en fristående stiftelse som dokumenterar, bevarar och tillgängliggör material från arbetarrörelsen och andra sociala rörelser. Våra samlingar består av arkivhandlingar och ett omfattande vetenskapligt specialbibliotek. Här finns en stor foto- och affischsamling samt ljud- och bildsamling. Vi bedriver forskningsfrämjande verksamhet, ger ut publikationer och samarbetar med flera forsknings- och kulturarvsinstitutioner.

Omkring 20 personer arbetar i våra lokaler i Flemingsberg, inte långt från Södertörns högskola.

Institutionen söker nu en kommunikatör för 1 års föräldravikariat.

Du kommer att arbeta med

  • Planera, genomföra och följa upp kommunikationsarbetet
  • Driva kommunikationsfrågor i olika projekt samt verksamhetsövergripande för institutionen
  • Leda samt delta i redaktionellt arbete för olika kanaler
  • Agera beställare för externa leverantörer inom kommunikationsområdet
  • En del av arbetet med kommunikation kommer även inkludera att arbeta med andra/övriga förekommande arbetsuppgifter för institutionen (medverkan vid kongresser, institutionsvisningar etc)

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande, och har några års arbetslivserfarenhet av liknande arbete på en kommunikationsavdelning, eller motsvarande.

Du har god språklig kompetens och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet

  • Strategiskt och operativt kommunikationsarbete
  • Uppföljning av kommunikationsinsatser i olika analysverktyg
  • Att anpassa budskap till olika kanaler och målgrupper
  • Att arbeta med kommunikation i större projekt, gärna inom idélla organisationer, offentlig verksamhet och i internationella sammanhang

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och arbete med sociala kanaler.

Du ska ha arbetat med Adobe CS-paketet (framförallt Indesign, Photoshop och Illustrator). Du har också erfarenhet av WordPress, eller motsvarande annan CMS. Meriterande är om du även behärskar HTML. Har du tidigare erfarenhet av att producera film och podd, är även det likaså meriterande.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och för att trivas i rollen så är det viktigt att du är drivande och har lätt för att ta egna initiativ.

Du är positiv, nyfiken, engagerad och prestigelös medarbetare med god samarbetsförmåga. Verksamhetens mål är ytterst styrande för arbetet men du är lyhörd för verksamhetens behov.

Som kommunikatör är du analytisk och har god förmåga att sätta dig in i komplex information och snabbt sätta dig in i dess sammanhang. Du är likaså van att göra dem begripliga i tal och skrift.

Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och har ett positivt tillvägagångssätt i kontakt med övriga medarbetare och utomstående aktörer.

ARAB betonar vikten av långsiktiga relationer, vi vill därför se en tydlighet i både struktur, initiativförmåga, förmåga att sätta igång aktiviteter samt uppföljning efter uppnådda mål.

Vi ser även att du delar arbetarrörelsens värderingar och aktivt verkar för goda samarbetsklimat i den andan.

 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Jenny Edlund, jenny.edlund[a]arbark.se – 070-761 39 17.

Vi har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund, kontaktperson för klubben är Erik Hjorth som du når på erik.hjorth[a]arbark.se – 070-761 39 16.

Du sänder din ansökan, CV och löneanspråk till monica.sparrman[a]arbark.se senast den 19 september.

Vi kommer köra löpande rekrytering vilket gör att tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden går ut.