ARAB öppnar för besökare igen den 18 augusti


Tisdagen den 18 augusti öppnar ARAB åter för besökare. Det kommer dock att finnas begränsningar för hur många personer som får vistas i lokalerna på samma gång.

Ture Johanssons Bronsstatyett av August Palm i ARABs bibliotek.
ARABs bibliotek med Ture Johanssons bronsstatyett Mäster Palm i förgrunden.

Tisdagen den 18 augusti öppnar ARAB för besökare igen. Öppettiderna är samma som före stängningen, tisdag-torsdag kl 10-17.

Läsesalen, ljusgården och forskarmatsalen har möblerats om för att skapa avstånd. Endast en forskare per bord är tillåtet.

Högst 20 besökare får befinna sig i lokalerna (läsesalen och ljusgården) samtidigt och det finns sammanlagt 18 sittplatser. Om antalet besökare blir större finns det en kölista där du kan skriva upp ditt namn och telefonnummer.

I undantagsfall kan besökare reservera platser. Detta gäller dock enbart långväga forskare.

Handsprit finns utplacerad vid ingången, på toaletterna och andra platser.

Tills vidare kan institutionen inte ta emot studiebesök med fler än fem personer. 

Beställ i god tid

Institutionens samlingar förvaras i magasin, vilket betyder att du måste beställa fram det material du vill titta på i förväg. Huvudregeln är att du lånar materialet som läsesalslån och studerar det på plats hos oss.

Kom ihåg att beställa fram arkivmaterial i god tid så att personalen hinner plocka fram det före ditt besök. Det är speciellt viktigt om du planerar att komma i augusti. Här kan du se de ordinarie framtagningstiderna.

Arkiv- respektive bibliotekskatalogen når du från vår webbplats. Mejla beställningar till forskarexpedition[a]arbark.se.

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek följer hur situationen med coronaviruset utvecklas och institutionen kommer att rätta sig efter Folkhälsomyndighetens regler. Om du har frågor, mejla till forskarexpedition[a]arbark.se.