Erik undersöker hur 90-talskrisen påverkat SAP:s ideologi


Erik Huldt, magisterstudent i statsvetenskap vid Lunds universitet.

Erik Huldt

Erik Huldt

Hej, hur hittade du till oss och vad är det du studerar?

— Jag försökte få tillgång till protokoll från s-kongresser och mailade partikansliet i ärendet, varpå de tipsade mig om er. Jag skriver om hur 90-talskrisen och socialdemokraternas förklaring av den påverkat ideologiska föreställningar inom partiet.

Har du hittat material som du hoppades kunna hitta? Kan du dela med dig av något särskilt spännande du hittat under dina studier?

— Det kongressmaterial jag sökte efter fann jag här. Därutöver har jag bland annat tittat på partiets veckotidning Aktuellt i politiken för de år studien gäller. Det har varit väldigt intressant att se hur mycket uppfattningar som uttrycks på kongresserna skiljer sig från utsagor i medier och riksdag.

Något annat du vill tillägga?

— Om du som läser detta funderar på att skriva om den svenska arbetarrörelsen, kom hit och sök i arkivet innan du slutgiltigt bestämmer ämne. Det finns mycket material här.