Paneldiskussion om bemanningsföretag


  • Temavecka om bemanningsbranschen 24-27 april 2012

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Upplandsgatan 4, Stockholm. Gratis inträde.

Medverkande i denna paneldiskussion kommer bl. a. Mikael Wideen från IF Metall och Fredrik Ståhlberg från Handels att vara (vi reserverar oss för eventuella ändringar p.g.a. pågående avtalsrörelse). Vi har under den gångna veckan fått ett historiskt och litterärt perspektiv på olika former av osäkra anställningar. Vilken lärdom kan/ska vi ta av det? Vad ser vi för utveckling framför oss, farhågor och åtgärder? Är bemanningsföretag och kollektivavtal en motsättning? Begreppet bemanningsföretag behöver vidgas, vilka andra anställnings- och uppdragsformer ligger i området och behöver införlivas i begreppet? Behöver vi kanske ett nytt, vidare begrepp?

Arrangörer: Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, ABF Stockholm, Arbetarnas kulturhistoriska sällskap, Centrum för arbetarhistoria
Arbetarnas kulturhistoriska sällskap serverar gratis vegetariskt soppa. Fritt inträde.

Ingen föranmälan krävs.

För mera information kontakta Silke Neunsinger (silke.neunsinger(snabel-a)arbark.se)

Varmt välkomna!

Lyssna på paneldiskussionen i efterhand (uppdaterat 2012-05-14) :