Litteratur och fattigdom


Mathias Rosenlunds debutroman Kopparbergsvägen 20 väckte stort uppseende i Finland när den kom ut 2013 – både för sina litterära kvalitéer och för den självbiografiska skildringen av ett liv mellan systemen, där det inte går att försörja en familj, varken med bidrag eller tillfälliga jobb. Alla har heller inte varit positiva, och det har ifrågasatts om det är verklig fattigdom Rosenlund beskriver, medan andra hyllar honom som en klockren skildrare av prekariatet.

Rosenlund besöker Stockholm den 3 april och läser ur sin bok.
Dessutom samtalar han med två experter som kommenterar boken: professorn i socialt arbete vid Malmö högskola Tapio Salonen och litteraturkritikern och författaren Anneli Jordahl. Kvällen leds av Arbetets kulturredaktör John Swedenmark.

Fri entré

Medverkande: Mathias Rosenlund, Tapio Salonen och Anneli Jordahl

Arrangörer: ABF Stockholm, Arbetet, Boklådan – din litterära ombudsman, Arbetarnas Kulturhistoriska sällskap och Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek

Plats: ABF Sveavägen

*Boken är skriven på svenska och utgiven av Schildts&Söderströms men har inte utkommit på något rikssvenskt förlag. Den kommer att finnas till salu vid seminariet.