I arbetarrörelsens spår – från Branting till Palme


Följ med på en guidad vandring i arbetarrörelsens kvarter, mitt i centrala Stockholm. Från Norra Bantorget, via Folkets Hus, över Olof Palmes gata till Adolf Fredriks kyrkogård där vandringen avslutas.

Brantingmonumentet

Här sätts monumenten, konstverken och byggnaderna i samband med händelser och skeenden som förändrade det svenska samhället  och formade historien. Personerna bakom historien lyfts fram i en skildring av den sociala och ekonomiska bakgrunden för den fackliga och politiska arbetarrörelsens framväxt.

Under vandringen berättas om demonstrationerna, tidningarna, möteslokalerna och om platsen där det socialdemokratiska partiet bildades en påskhelg, 1889. Om enighet, splittring och hundraårig kamp för rösträtt och rättvisas.

Guidade visningar torsdagar

juni: 12, 26

juli: 3, 10, 17, 24, 31

augusti: 7, 14, 21

Samling kl 18.00 vid Brantingmonumentet på Norra Bantorget.

Ingen avgift. Varmt välkomna!

Arrangörer:

ABF Stockholm, Arbetet, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek och Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap