100 % kamp – Sveriges framtid


Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har glädjen att tillsammans med en rad samarbetsparter hälsa alla välkomna till konferensen ”100 % kamp. Sveriges framtid” om kulturarv, kamp och mänskliga rättigheter på Tekniska museet i Stockholm den 16 november. Konferensen är avgiftsfri, anmälan görs via länken nedan där du också kan läsa mer om program och innehåll.

Bland de medverkande är Alexandra Larsson, pionjär i kampen för transpersoners rättigheter, Christine Bylund, etnolog, forskare och aktivist inom funktionsrätt och hbtq, Lena Lennerhed professor i idéhistoria med inriktning på sexualpolitiska rättighetsfrågor, Tove Fahlgren, undersköterska, skribent och samisk aktivist, Hanna Sejlitz, generalsekreterare för Sveriges Dövas Riksförbund och Rita Paqvalen, forskare och verksamhetsansvarig vid Kultur för alla i Helsingfors.

Arrangemanget är en del av projektet ”Heterogena kulturarv” och genomförs i samarbete med Västarvet, Riksantikvarieämbetet, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Riksarkivet och Västmanlands läns museum.

Anmälan och program http://kampochkulturarv.se

Se detaljer och vidare information på ovan angivna webbadress eller http://www.arbark.se/sv/events/100-kamp-sveriges-framtid/

Varmt välkommen!