Ulf Ivar Nilsson – utställning – “Vi och dom”


Under sommaren och en bit in på hösten ställer satirtecknaren Ulf Ivar Nilsson ut i våra lokaler. Välkomna för att ta en titt!Ulf Ivar Nilsson

Ulf Ivar Nilsson beskriver sig som något av en diversearbetare i mediebranschen. Journalist, satirtecknare, författare och ägare till nygamla bokförlaget Skrivrit. Dessutom är han historiskt intresserad om framför allt Gävles och Gästriklands historia, vilket många av hans böcker vittnar om.

Hans satirteckningarna varit en del av Arbetarbladets publikation mer än 50 år, och han är verksam i Gävle och Stockholm.

“Vi och dom” är en utställning på turné – den har besökt en rad bibliotek runt om i Sverige innan den nådde oss. I den bemöter Ulf Ivar Nilsson rasism och andra dumheter, med kvicka samhällsbetraktelser blandade med humoristiska och samhällskritiska infallsvinklar. 

Utställningen kommer att hänga uppe 1 juli – 31 oktober 2019.

Se mer på Ulf Ivar Nilssons webbsida samt Facebook-sida:

http://www.ulfivar.se/

https://www.facebook.com/skrivrit/