Ulf Ivar Nilsson – utställning – ”Vi och dom”


Under sommaren och en bit in på hösten ställer satirtecknaren Ulf Ivar Nilsson ut i våra lokaler. Välkomna för att ta en titt!Ulf Ivar Nilsson

Ulf Ivar Nilsson beskriver sig som något av en diversearbetare i mediabranschen. Journalist, satirtecknare, författare och ägare till nygamla bokförlaget Skrivrit. Dessutom historiskt intresserad om framförallt Gävles och Gästriklands historia, vilket många av hans böcker vittnar om.

Verksam i Gävle och Stockholm, har hans satirteckningarna varit en del av Arbetarbladets publikation mer än 50 år.

”Vi och dom” är en utställning på turné – den har besökt en rad bibliotek runt om i Sverige innan den nådde oss. I den bemöter Ulf Ivar Nilsson rasism och andra dumheter, med kvicka samhällsbetraktelser blandade med humoristiska och samhällskritiska infallsvinklar. 

Utställningen kommer att hänga 1 juli – 31 oktober 2019

Se mer på Ulv Ivar Nilssons webbsida samt facebooksida:

http://www.ulfivar.se/

https://www.facebook.com/skrivrit/