Tillgänglighet


Alla är välkomna till Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Här hittar du information om hur vi har anpassat våra lokaler. Kontakta oss före besöket för att få bästa möjliga service.

Entré och parkering

Från parkeringen precis utanför entrén går en svagt lutande ramp på cirka 1,5 meter till själva entré. Det finns 10 parkeringsplatser i precis anslutning till entrén för besökare, parkeringstillstånd behövs ej. Kompletterande parkeringsplatser finns cirka 10 meter från entrén.

Inomhus

Innanför entrén når besökarna en glasvägg med en glasdörr som öppnas av forskarexpeditionspersonalen. Receptions- och lånedisken är höj- och sänkbara. Hörslinga saknas vid receptionen.

I referensbiblioteket och forskarläsesalen finns referenslitteratur liksom boksamlingar i högre hyllor. Personalen hjälper gärna till att hämta böcker.

Service vid läsnedsättning

Förstoringsglas utan belysning finns att låna i forskarexpeditionen.

Allergier

Inga växter finns i anslutning till de offentliga utrymmena på Arbetarrörelsens arkiv och biblioteket. Institutionens städprodukter är fria från parfym.
Assistanshundar är tillåtna i lokalerna, dock inte andra pälsdjur.

Mat och dryck

I forskarpentryt och i forskarmatsalen finns möjlighet att äta och dricka medhavd mat och dryck. Det finns möjlighet att köpa kaffe och te.

Toaletter

Tillgängliga toaletter finns, även en större som har svängutrymme för rullstol.