GLHN håller sin andra konferens i Stockholm


Ett sextiotal forskare deltar när Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek arrangerar nätverket Global Labour History Networks andra konferens den 22-24 januari 2020.

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek är värd för den internationella konferensen Methods for Global Labour Histories den 22-24 januari. Konferensen sker i form av en workshop och arrangeras tillsammans med historikernätverket Global Labour History Network, GLHN.

Det här är GLHNs andra konferens sedan starten 2015. Den första ägde rum 2017 i Dehli, Indien.

Ett sextiotal forskare från hela världen kommer att vara på plats och diskutera metoder för global arbetarhistoria under tre dagar.

Två publika evenemang ingår i konferensen. Onsdagen den 22 januari håller Christian de Vito en föreläsning om mikro- och makroanalytiska metoder i global arbetarhistoria. Dagen därpå deltar sex forskare i en paneldebatt om arkiv som har hamnat i “fel” land och hur man kan hantera det. Båda de publika evenemangen äger rum i ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm.

Du hittar detaljerad information om presentationer, seminarier och paneldebatter på länken nedan.