Nu twittrar vi!


Med början den 11 maj testar vi mikrobloggen Twitter för att synliggöra böcker ur våra magasin. Vi citerar en kort bit ur en bok och länkar till vår bibliotekskatalog, så att du kan låna direkt. Vi finns på: http://twitter.com/arbark.

Idén har vi hämtat från Stockholms stadsbibliotek som under användarnamnet Långa svansen citerar första raden ur böcker i deras magasin. Metoden passar oss särskilt bra eftersom nästan alla våra böcker finns i magasin. Kanske kan dessa brottstycken komma med i människors vardagliga informationsflöden och i slutändan bli ingångar till litteraturen.

Så här twittrar vi

Ett inlägg, en “tweet”, på Twitter är max 140 tecken, vilket ska räcka till citat, sidhänvisning och kataloglänk. För att spara plats skriver vi citaten utan citattecken, anger sidan inom parentes och skapar en kort länk. Så här kan det se ut:

Varför då bråka om hur vi skola tänka oss framtidsstaten? (48) http://is.gd/yPJo

Citaten väljer vi slumpartat. De ska inte ses som ställningstaganden från oss som institution.

Följ oss

Finns du själv på Twitter loggar du in, surfar in hos oss och klickar på knappen Follow. Då kommer du att se våra uppdateringar. Väl inloggad kan du också se vilka andra som följer oss. Utanför Twitter kan du följa oss via rss eller spana in inspirationssidan här på webbplatsen.

Sen då?

Länkarna leder till boken i vår katalog, så att du ska kunna reservera och låna den direkt. Skaffa lånekort hos oss, om du inte redan gjort det. Vi kommer att testa detta under en period. Visar det sig att det finns ett intresse därute kan det hända att vi fortsätter att citera på Twitter.

Se även