Arkivens dag 2010 (i Grängesberg)


Vi firar Arkivens dag den 13 november med att hålla öppet i vår depå i Grängesberg och uppmärksammar att det är tio år sedan verksamheten startades där.

Arkivens dag 2010-affisch

I lokalerna på Upplandsgatan i Stockholm har vi däremot stängt.

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har funnits i Stockholm sedan 1902. Sedan år 2000 har vi dessutom en stor depå i Jakobina gruvstuga i Grängesberg där vi bland annat förvarar vår fina samling av arbetarörelsefanor (som bland annat uppmärksammats i Antikrundan tidigare i år).

Vi håller öppet kl. 11-15 och visar och berättar om vad vi gör och hur vi arbetar. Dessutom visar vi, förutom delar av vår samling av fanor och standar, också smakprov ur vår konstsamling med bl a porträtt av arbetarrörelsens företrädare, exempelvis socialdemokratiska statsministrar.

Som vanligt bjuder vi på kaffe med dopp och erbjuder gratis böcker från vårt bokbord.

Adress

Jakobina gruvstuga
Dillners väg 14
GRÄNGESBERG

  • Karta (öppnas i nytt fönster)

Se även


Bildspel

Klicka på bilden för att starta. Pausa och starta på knappen längst ned till vänster. Helskärmsläge via knappen längst ned till höger. I helskärmsläget har du fler alternativ att välja bland, t.ex. “Show info” som visar förklaringstexter till bilderna.