Vandring i Maria Sandels fotspår


Maria Sandel

Maria Sandel (1870-1927) är vår första kvinnliga arbetarförfattare. Hon levde hela sitt liv på Kungsholmen i Stockholm under mycket knappa omständigheter, men lyckades ändå publicera ett flertal böcker, noveller och dikter. I hennes verk skildras Kungsholmen som vid den här tiden var en utpräglad arbetarstadsdel med stora industrier och arbetarkaserner.  Maria Sandel berättar om vardags-livet, nöden och utsattheten, men också om gemenskapen och solidariteten.

Tid och plats: 13.00, Rådhuset tunnelbanestation

Samling: vid T-banan Rådhuset, uppgång Parmmätargatan (utanför hissen)
Vandringen, i spåren av vår första kvinnliga arbetarförfattares liv och verk på Kungsholmen, tar cirka 1,5 timmar och leds av styrelseledamöter i Maria Sandelsällskapet som bjuder på sång, musik och spännande berättelser.

Välkomna!
Maria Sandelsällskapet

Arrangörer: ABF Stockholm, Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap, Maria Sandelsällskapet, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek och Tidningen Arbetet