Arbetarhistoria i fokus under GLHNs konferens


Ett sextiotal forskare från cirka 25 länder deltog vid Global Labour History Networks konferens i Stockholm den 22-24 januari 2020.

Konferensen Methods for Global Labour Histories bjöd på tre intensiva dagar med presentationer, diskussioner och paneldebatter. Dessutom ingick två publika evenemang, som båda väckte stort intresse. Det ena var Christian de Vitos föreläsning om mikro- och mikroanalytiska tillvägagångssätt och det andra en paneldebatt om arkivens roll i den globala arbetshistorien.

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek arrangerade konferensen, med institutionens forskningsledare Silke Neunsinger som koordinator.

I början av konferensen hade Global Labour History Network ett möte för att planera framåt. Mötet bestämde då att nästa konferens ska hållas i Senegal och organiseras av Babacar Fall, Cheik Anta Diop University, Senegal. Man fattade dessutom beslut om en ny struktur med fem arbetsgrupper, där var och en har en representant i styrgruppen. Babacar Fall kommer att vara ordförande i styrgruppen fram till nästa konferens.

Du kan läsa mer om Global Labour History Network här.

Konferensprogrammet hittar du på länken nedan.