Arbetarhistoria i fokus under GLHN:s konferens


Ett sextiotal forskare från cirka 25 länder deltog vid Global Labour History Networks (GLHN) andra konferens i Stockholm den 22-24 januari 2020.

Konferensen Methods for Global Labour Histories bjöd på tre intensiva dagar med föredrag, diskussioner och publika evenemang. Totalt hölls tio seminarier inklusive Christian de Vitos offentliga föreläsning om mikro- och mikroanalytiska tillvägagångssätt i global arbetarhistoria och en paneldebatt om arkivens roll i den globala arbetshistorien.

Konferensen organiserades av Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Huddinge med institutionens forskningsledare Silke Neunsinger som koordinator.

I början av konferensen hade GLHN ett möte där deltagarna bestämde att nästa konferens ska hållas i Senegal och organiseras av Babacar Fall, Cheik Anta Diop University, Senegal. Mötet beslutade också om en ny struktur med fem arbetsgrupper, där var och en har en representant i styrgruppen. Babacar Fall är ordförande i styrgruppen fram till nästa konferens.

Du kan läsa mer om Global Labour History Network här.

Konferensprogrammet hittar du på länken nedan.