ARAB håller fortsatt stängt för besökare


Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har beslutat att ha fortsatt stängt för besökare. Hör av dig till vår forskarexpedition så gör de sitt bästa för att du ska få tillgång till arkivmaterialet på annat sätt.

Tavla med Kata Dalström i biblioteket.
Kata Dalström i ARABs bibliotek. Tryck av Svenolov Ehrén (1927–2004).

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek (ARAB) kommer att hålla fortsatt stängt tills annat meddelas. Vi hade hoppats på att kunna öppna för besökare den 6 april men situationen med covid-19 är fortfarande för osäker.

Forskarexpeditionen gör sitt bästa för att se till så du kan få tillgång till arkivmaterialet på annat sätt. Kontakta personalen där via e-post på forskarexpedition[a]arbark.se eller på telefon +46(0)8-412 39 29 (tis-tor kl 10-17). Börja gärna med att titta i vår arkivkatalog som finns på webbplatsen.

Observera att svarstiderna på mejl och telefon kan vara längre än normalt på grund av stor arbetsanhopning.

Information in English

The Swedish Labour Movement’s Archives and Library (ARAB) will continue to be closed to visitors until further notice. We had planned to to open on the 6 April but had to re-consider. Our research desk will try it’s best to help you to get the archive material in other ways.

To get help, please contact the research desk by e-mail forskarexpedition[a]arbark.se or by telephone +46(0)8-412 39 29 (tuesday–thursday 10 am — 5 pm). You can also have a look in the archival catalogue on our web site.

Please note that it can take longer than usual for us to answer e-mails or telephone calls, due to large workloads.