Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frihetens fönster. Om kamp i Latinamerika och exil i Sverige

05 december 2023 @ 18:00 - 19:00

På 1970- och 80-talet kom tusentals politiska flyktingar från Chile, Uruguay och Argentina till Sverige. De var ofta vänsteraktivister och förföljdes av militärdiktaturerna i sina hemländer. I Sverige engagerade de sig i solidaritetsrörelser, grundade föreningar och fortsatte vara politiskt aktiva. Erfarenheterna har lämnat stora avtryck både inom vänstern och i det svenska samhället.

I den nya boken Frihetens fönster. Om kamp i Latinamerika och exil i Sverige reflekterar två generationer över hur livet kom att utveckla sig, politiskt, socialt och kulturellt. Boken sätter ljuset på motstånd, skapande och aktivism som spänner över ett halvt sekel. Boken är rikt illustrerad, med ett fyrtiotal affischer och annat material.

Om redaktörerna
Dharana Favilla är född i Uruguay 1972 och kom till Sverige vid fem års ålder som barn till politiska flyktingar. Hon är pedagog och projektledare och arbetar idag som utvecklingsledare med frågor kring ungdomar och civilsamhälle.

Gabriel Kuhn är född i Österrike 1972 och flyttade till Sverige 2007. Han skriver regelbundet om svensk politik för tysk- och engelskspråkiga medier. Bland hans böcker finns Liberating Sápmi: Indigenous Resistance in Europe’s Far North (2020) och Die Linke in Schweden (2022).

Varmt välkomna till detta webinarium. Använd länken nedan för att komma till Zoom.

Detaljer

Datum:
05 december 2023
Tid:
18:00 - 19:00
Evenemang Taggar:
, , ,
Webbplats:
https://us06web.zoom.us/j/81202158126

Arrangör

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap, ABF Stockholm, LO-distriktet Stockholms län, Långholmens folkhögskola