Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsumentkooperationens globala historia från 1850 – en bokpresentation

10 oktober 2018 @ 13:00 - 14:00

Bokomslag, närbild

Mary Hilson (Aarhus universitet) och Silke Neunsinger (Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek) har tillsammans med Greg Patmore (Sydney University) redigerat antologin A Global History of Consumer Co-operation.

Med bidrag från ett 30-tal forskare ger antologin en överblick över ursprungen och utvecklingen av konsumentkooperationen från 1800-talet fram till idag.

Bidragen som täcker de kooperativa rörelsernas historia i en rad olika nationella sammanhang i Europa, Nord- och Latinamerika, Asien och Oceanien, visar den stora variationen som har funnits och finns mellan olika kooperativa rörelser; de olika politiska, ekonomiska och sociala kontexter inom vilka de har agerat; de ideologiska strömningar som har påverkat deras utveckling och orsaken till deras uppgång och fall vid olika tillfällen.

Boken undersöker också kontakterna mellan de kooperativa rörelserna i olika delar av världen och ifrågasätter att 1844 års Rochdale Co-operative Society skulle vara det enda ursprunget för konsumentkooperationen världen över.

Medverkande: Mary Hilson & Silke Neunsinger 

 

Detaljer

Datum:
10 oktober 2018
Tid:
13:00 - 14:00
Evenemang Taggar:
,

Arrangör

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek
Elektronvägen 2
Huddinge , 141 49 Sverige
+ Google Map
Telefon
08-412 39 00
Visa Plats-webbplats