Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

100 % kamp – Sveriges framtid

16 november 2017 @ 9:00 - 17:00

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har glädjen att tillsammans med en rad samarbetsparter hälsa alla välkomna till konferensen ”100 % kamp. Sveriges framtid” om kulturarv, kamp och mänskliga rättigheter på Tekniska museet i Stockholm den 16 november. Konferensen är avgiftsfri, anmälan görs via länken nedan där du också kan läsa mer om program och innehåll.

Bland de medverkande är Alexandra Larsson, pionjär i kampen för transpersoners rättigheter, Christine Bylund, etnolog, forskare och aktivist inom funktionsrätt och hbtq, Lena Lennerhed professor i idéhistoria med inriktning på sexualpolitiska rättighetsfrågor, Tove Fahlgren, undersköterska, skribent och samisk aktivist, Hanna Sejlitz, generalsekreterare för Sveriges Dövas Riksförbund och Rita Paqvalen, forskare och verksamhetsansvarig vid Kultur för alla i Helsingfors.

Arrangemanget är en del av projektet ”Heterogena kulturarv” och genomförs i samarbete med Västarvet, Riksantikvarieämbetet, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Riksarkivet och Västmanlands läns museum.

Tema: Mänskliga rättigheter och kulturarv

Konferensen är avgiftsfri.

Lokalen rymmer 180 pers, är tillgänglig och har hörselslinga. Konferensen teckenspråkstolkas.

Arrangörer:

Projektet Heterogena kulturarv, Riksantikvarieämbetet, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Västarvet och Västmanlands läns museum.

Konferensen genomförs med stöd av Statens kulturråd, Riksantikvarieämbetet och Tekniska museet.

Hitta till konferensen

Tekniska museet ligger på norra Djurgården i Stockholm, inte långt från Kaknästornet. Här hittar du information om hur du tar dig hit och vad det finns för parkeringsmöjligheter.

Enklaste sättet att ta sig till Tekniska museet är med buss 69 eller att promenera från Djurgårdsbron längs med Djurgårdsbrunnsviken.

Besöksadress

Museivägen 7, Norra Djurgården, Stockholm.

Med buss

Buss 69 från till exempel Centralstationen till hållplats Museiparken. Planera din resa med hjälp av SL:s reseplanerare.

 

Anmälan och program http://kampochkulturarv.se/om

Varmt välkommen!

Detaljer

Datum:
16 november 2017
Tid:
9:00 - 17:00
Webbplats:
http://kampochkulturarv.se/

Plats

Tekniska museet
Museivägen 7
Stockholm, 115 27 Sverige
+ Google Map
Telefon:
08-450 56 00
Webbplats:
www.tekniskamuseet.se/