Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Meidner-seminarium: Kristin Linderoth

25 maj 2022 @ 14:00 - 15:30

Meidnerpristagaren 2021 Kristin Linderoth med blå jacka mot grön bakgrund.

Välkommen till Meidner-seminariet: Kampen om välfärdsarbetets värde

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har tilldelat 2021-års Rudolf Meidner-pris till Kristin Linderoth för hennes avhandling Kampen om välfärdsarbetets värde, Fackligt aktiva Kommunalare minns strejken 2003. Boken ger en unik inblick i hur en av de största strejkerna i Sverige – Kommunalstrejken 2003 ­– upplevdes och tog sig uttryck på gräsrotsnivå. Den visar hur vardagliga handlingar som att förse strejkvakterna med mackor bidrog till att bygga upp den starka solidariteten och därmed kraften i strejken. Linderoth lyckas på ett enastående sätt med konstycket att skriva en gedigen akademisk avhandling som direkt når och fångar de berörda, medlemmarna och det avgörande, solidariteten.

Under seminariet berättar Kristin Linderoth om sin studie, Kommunals ordförande, Malin Ragnegård delar ut priset och en panel diskuterar välfärdsarbetets värde.

I paneldiskussionen deltar förutom Kristin Linderoth, Elisabeth Antfolk (undersköterska och ordförande för Kommunal Sektion Privat Vård och Omsorg i Stockholm), Jenny Jansson (Uppsala universitet) och Martin Klepke (Arbetet). Moderator Silke Neunsinger (Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek)

Priset delas ut av forskningsrådet vid Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Det instiftades 1994 i samband med att Rudolf Meidner, rådets ordförande 1981–1996, fyllde 80 år. Prissumman är på 25.000 kronor. Forskningsrådets nuvarande ordförande är Ella Niia.

För mera information kontakta Silke Neunsinger silke.neunsinger[a]arbark.se, tel 08-4123927

Notera att platsen är LO, Barnhusgatan 18 och att deltagande kräver anmälan.

Anmäl dig senaste måndag den 23 maj: 

  Detaljer

  Datum:
  25 maj 2022
  Tid:
  14:00 - 15:30
  Evenemang Taggar:
  , ,

  Arrangör

  Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek
  Visa Arrangör-webbplats

  Plats

  Landsorganisationen i Sverige
  Barnhusgatan 18
  Stockholm, 111 23 Sverige
  + Google Map