Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Paneldebatt: Arkiv i rörelse

januari 23 @ 18:30 - 20:00

Välkommen till en paneldebatt om arkivens roll för berättelsen om arbetare och deras i kamp världen över för ett bättre liv!

Arkiv kan vara lokala, regionala, nationella eller internationella. Ofta innehåller de material som handlar om den plats där de finns fysiskt, men det finns många arkiv och arkivmaterial som har hamnat på en annan plats än där historien en gång i tiden utspelade sig. Det gäller till exempel arkiv från de före detta kolonierna som hamnade i kolonisatörernas länder, kommunistiska arkiv som samlades i Moskva och exilorganisationers arkiv som blev kvar i exillandet. Ska dessa arkiv lämnas tillbaka? Kan de tillgängliggöras på ett bättre sätt? Och vad kan de bidra med för att skildra en global historia? 

Samtalet förs på engelska.

Samtalsledare: Geert van Goethem Amsab, Ghent.

Paneldeltagare: Andreas Adamasie (IISH, Amsterdam), Larissa Rosa Correa (Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro, Brazil) , Chitra Joshi (Indraprastha College for Women, Delhi), Åsa Lund Moberg (Nordic Africa Institute, Uppsala, Gunnel Cederlöf (Linné university, Växjö), Ole Martin Rønning (Norwegian Labour Movement Archives and Library, Oslo).

Detaljer

Datum:
januari 23
Tid:
18:30 - 20:00

Arrangör

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Arbetarnas kulturhistoriska sällskap, ABF Stockholm

Plats

ABF Stockholm
Sveavägen 41
Stockholm, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://abfstockholm.se/